Trädfällning i Borås

Kanske har du gått och retat dig länge på den där förbaskade stora björken som står nedanför din altan och släpper alldeles för mycket löv och skräp under hösten. Det skulle vara skönt att bli av med den en gång för alltid, men den växer väldigt nära huset, och den är rätt hög. Du börjar tänka på dina bekanta i närheten som kanske har motorsåg och har fällt ett och annat träd någon gång. Kan du få dom att hjälpa dig? Det borde väl inte vara särskilt svårt, det går säkert på några minuter också så kan du ge bort ett flak öl som tack. Nej! Gör inte det, tänk inte ens tanken! Anlita någon som faktiskt kan och som har det som yrke. Det finns flera företag som arbetar professionellt med trädfällning i Borås.

Avancerad trädfällning

Ett träd som står nära ditt hus, eller ens i närheten, ska inte fällas av någon annan än en professionell trädfällare. Har du egen gård och är uppväxt med motorsågen i handen, ja då är du så klart kvalificerad. Men om du bara är en ”hobbyfällare” som normalt sågar bort lite sly på tomten, då ska du absolut inte ens tänka på att fälla ett träd själv. Det är så otroligt mycket som kan gå fel när det gäller trädfällning.

Farligt med trädfällning

Att det är farligt att fälla träd vet nog dom flesta redan, men exakt hur illa det faktiskt kan gå när amatörer tar motorsågen i egna händer, det är det inte många som vet. Att hantera en motorsåg när du inte är van är som att ha ett mordvapen i händerna. I bästa fall sågar du dig i benet men det finns dom som har sågat sig så illa i halsen eller någon annanstans på kroppen att dom har dött av blodförlust. Det är lätt hänt att slinta med motorsågen om du ska kapa några grenar som sitter ovanför huvudet på dig, du blir lätt trött i armarna när du håller upp sågen. Nej, anlita alltid en yrkesman vid trädfällning!