Elinstallation i Östersund

Innan jag valde inriktning på gymnasiet så ville jag helst av allt bli polis. Jag hade drömt hela mitt liv om att bli hundförare inom polisen, eller beridare och flytta till Göteborg. Av ett par olika anledningar så gick det inte att genomföra min utstakade väg till polishögskolan så jag var tvungen att tänka om. Jag valde plötsligt el och tele istället. Varför kan jag inte ens minnas, det kan ha varit något min mamma sade om att det var brist på elektriker så att jag nog skulle få jobb. Mitt första jobb efter avslutade utbildning var att följa med på en elinstallation i Östersund. Jag gick med som lärling den första tiden och hängde på elektrikerna på deras uppdrag.

Inriktning elinstallatör

Så småningom fick jag börja att arbeta med elinstallation och dra ledningar, sätta dit strömbrytare, helt enkelt fixa all eldragning i butiker, bostäder och på kontor. Av någon anledning tycker jag att det är väldigt kul att arbeta med elinstallation. Något jag överhuvudtaget aldrig har ägnat en tanke på tidigare. Varför skulle jag bli elektriker? Nu tänker jag istället, varför skulle jag inte bli elektriker? Jag tror också att jag trivs med att få ta egna beslut, att vara den som styr upp och planerar mitt eget arbete.

Att arbeta med elinstallation

Den ena dagen är inte den andra lik när man arbetar med elinstallation. Om du tänker efter så finns det eldragningar överallt på ett lager, ett kontor, ett bostadshus ja i princip överallt ska det finnas el. Och vem tror du fixar detta? Jag gör det, bland annat. Varje ny fastighet eller bostad som byggs måste ha dit en elektriker för eldragning och det är detta som gör det intressant. Ibland måste man tänka till ordentligt för att planera elinstallationen så bra och praktiskt som möjligt. Du pratar med kunden vad dom har tänkt sig och så kommer du med förslag. Sedan utför du arbetet helt själv oftast.