Elektriker

Min mamma sade alltid att i varje familj ska man se till att det finns en snickare, en målare, en rörmokare, en elektriker och väldigt gärna en doktor. Hon sade det alltid med glimten i ögat men jag vet också att det var lite mer än ett skämt när mamma sade det. Vi är 5 stycken syskon i familjen varav 4 stycken av oss har respektive med. Mina 3 bröder har utbildat sig till hantverkaryrken, även om det inte är uttryckligen målare så är min ena bror väldigt duktig på att både måla och tapetsera, så därför är det han som får representera målaren.

Elektriker eller lärare

En annan av mina bröder är snickare, den tredje inte doktor men faktiskt på god väg att bli optiker, får hoppas att morsan tycker det är likvärdigt med doktor. Min syster är kock, och det kan jag säga är ju inte helt fy skam! På alla släktkalas, födelsedagar och annat så brukar hon få rycka in och styra upp maten. Själv är jag helt värdelös på att laga mat. Kan knappt steka ett ägg! Jag valde, enligt morsan helt fel utbildning, det fick jag minsann höra fler än en gång. Jag valde nämligen att bli lärare, istället för elektriker som morsan ville jag skulle läsa till.

Svarta fåret som inte blev elektriker

Många gånger ojar sig morsan för att vi inte har en elektriker i familjen, och påpekar gärna att jag hade chansen att utbilda mig till elektriker men att jag hellre ville bli lärare som tjänar mycket sämre. Jag har försökt förklara att jag aldrig någonsin har varit eller kommer att bli, ett ämne till elektriker. Jag är ju för sjutton rädd för ström! Jag vill hellre hjälpa mina goa elever så att dom kan bygga upp ett självförtroende stort nog för dom att själva kunna välja vad dom vill göra i livet, utan inverkan av någon förälder eller släkting.