En oväntad fuktskada

När vi skulle sälja vårt hus i Göteborg för ett tag sedan råkade vi ut för en riktigt tråkig grej som vi fick reda på vid besiktningen, nämligen att vi hade fuktskador i ett utav våra rum i källaren. Våra alternativ i det skedet var att sälja huset i befintligt skick eller fixa till skadan och sälja det i det toppskick resterande delar av huset är i. Vi valde det sistnämnda alternativet.

 

Efter lite research valde vi att anlita företaget GEAB, vilket är ett företag som erbjuder helhetslösningar inom bland annat dränering, golvsystem och fuktskydd.
Vi kunde inte vara mer nöjda av resultatet detta företag åstadkom. Som sagt så blev det ett rätt stort projekt att bryta upp hela golvet och bygga upp i princip allt från grunden. Vad som var så bra med GEAB var att de höll i all kontakt med inblandade hantverkare och de höll oss hela tiden underrättande om alla stegen, tidsplaner och händelser som skedde kring projektet.

 

Gick in som helentreprenör

GEAB har en rad olika tjänster som var till största nytta för oss i allt detta. Dels tog dom bort mögellukten som kom med att golvet bröts upp, de åtgärdade fuktproblemen i krypgrunden och dränerade och isolerade allting på nytt. Efter denna omfattande renovering av källarrummet installerade dom även mekaniskt och ventilerade golv som i framtiden kommer förebygga att samma typ av skador uppstår igen men även håller en god ventilation och energiförbrukningen på plats. Luftkvaliteten i ett hus påverkar vår hälsa otroligt mycket och det kan även bli ekonomiskt kostsamt om man inte isolerar och gör allting på ett rätt sätt så vi är otroligt nöjda över att GEAB gick in som helentreprenör.

 

En liten påminnelse till alla er där ute som står inför exempelvis en renovering eller nybyggnation, anlita en professionell firma som ger er de bästa förutsättningarna i ert hem! GEAB erbjuder fler tjänster än de vi nyttjade. De utför bland annat även syllbyten, totaldränering och fuktsäkrar vinden.