Vikten av att isolera ytterväggar

När det kommer till att isolera yttervägg finns det idag en mängd olika tillvägagångssätt och material att använda sig av. Första tanken är nog för de flesta som inte är superinsatta i detta är att man använder den hederliga gula isoleringen som man alltid köper för mycket av och som ligger på hög och tar upp en massa onödig plats. Handskar måste man även ha när man tar i det för annars börjar det att klia överallt.

Isolera ytterväggarna både tidseffektivt och ekonomiskt fördelaktigt

Men utvecklingen har gått framåt, tack och lov. Senast vi skulle isolera våra ytterväggar på vårt tillbygge tog vi hjälp av en isoleringsfirma som använder sig utav lösull. Det här visade sig vara både tidseffektivt och ekonomiskt, dels för att dom isolerade både taken och ytterväggarna samtidigt, och dels för att resultatet blir helt utan glipor. Man vill ju inte att värmen skall sippra ut och bidra till onödiga utgifter.
Hela processen gick till så att dom hade en lastbil varpå de sprutade in lösull i väggarna via slang, en otroligt smidig process jag aldrig någonsin tidigare sett. Detta sparar ju in otroligt mycket på materialspill och upptagningsytor på själva arbetsplatsen.

Isolering påverkar energiförbrukningen och håller värmen på rätt plats

Såhär i efterhand är jag så glad och nöjd över att vi valde att lägga ner lite extra tanke innan vi påbörjade att isolera våra ytterväggar. Det är ju otroligt viktigt att det blir rätt gjort då det påverkar energiförbrukningen. I och med att ytterväggarna står för ett så pass stort område av bostaden gör det att det blir den primära källan för värmeförlust. Blir arbetet rätt utfört hålls istället värmen på rätt plats och det blir ekonomiskt fördelaktigt i slutändan samtidigt som det också bidrar till exempelvis förbättrad ljudisolering.