Skall du anlita en elinstallatör i Helsingborg? Se då hit!

Vi har nyligen köpt oss ett torp strax utanför Helsingborg som vi börjat rustat upp och renovera. Nu har vi kommit till den delen där det är dags för att installera elen i huset och jag tänkte gå igenom några av de kriterierna man bör ha när man anlitar ett elinstallationsföretag. Så skall du anlita ett företag för elinstallationer i Helsingborg, kanske för att installera solceller eller elbilsladdare? Fortsätt att läsa så kanske jag kan bidra med några värdefulla tips.

Se över kundomdömen och kontrollera att personalen är behörig

För det första gäller det att göra lite research och bland annat kolla efter hur länge företaget varit verksamma inom branschen och vad tidigare kunden har för omdömen om företaget och deras utförda arbeten. Det sista man vill är att anlita en firma som inte kan sin grej. En annan viktig del att kolla upp är så att företaget faktiskt har behörighet till att utföra de arbeten de erbjuder och den behörigheten har man genom något som heter elsäkerhetsverket.

Lyhörd service och godkänd slutbesiktning

Första kontakten med elinstallationsföretaget är för mig också superviktig. Det gäller att man från början känner ett förtroende och att företaget är lyhörda mot dina önskemål. Begär en offert om du sedan vill jämföra den med andra liknande företag.
När du anlitat din elinstallatör så skriver ni ett avtal som reglerar bland annat tidsåtgång och pris. Men nu till kanske det viktigaste av allt – glöm för guds skull inte att besiktiga den utförda elinstallationen när allting är färdigt. Om olyckan är framme eller om du står inför en eventuell försäljning skall man alltid kunna styrka att elinstallationen är utförd på ett korrekt sätt och av behörig personal. Annars kan det gå riktigt illa och medföra enorma kostnader.