Gästrum, snickarbod eller förråd – vad väljer du?

Jag har äntlige hittat den ultimata lösningen för ett gästhus kombinerat ateljé som jag så länge velat ha i vårt hus med inte fått plats med, nämligen en friggebod. Den vi valde kommer från Vibostugan och det vart verkligen så himla smidigt att få den på plats.

Alla friggebodar från Vibostugan kommer nämligen som färdiga byggsatser som bara är att montera, man slipper alltså köpa en massa virke och verktyg och lägga en jäkla massa tid och tålamod på att bygga en själv från grunden.

Finns i olika storlekar och utseenden

Deras friggebodar finns i en hel del olika storlekar och utseenden, det är bara att mäta upp ytan på trädgården och välja den typ som passar bäst. Om man inte vill ha sin friggebod som gästhus och ateljé som jag har valt så fann jag massor av andra spännande användningsområden. Exempelvis läste jag om någon som gjort ett eget hemmakontor på tomten för att ha någonstans att gå på dagarna när man jobbar mycket hemifrån. Någon annan använde det som ett klassiskt förråd, och förvaring kan man ju aldrig få för mycket av. Jag läste även om någon som hade inrett sin friggebod till snickarbod, ni hör ju att möjligheterna är många.

Jag är i alla fall otroligt nöjd med vår nya bod. Jag har ställt in en bäddsoffa, mindre tv och ett litet mini kylskåp. Två lite större garderober fick även plats och där har jag tänkt att ena garderoben kan vi själva fylla med säsongskläder vi inte använder tillfälligt och den andra får vara tom så att våra gäster kan använda den. Favoritdelen är ju såklart min älskade ateljé där jag ställt mitt staffli så att jag får utsikt mot skogen här utanför. Det finns ju ingenting som ger mig så mycket inspiration och lugn som just naturen. Spana in Vibostugans friggebodar om ni själva funderar på att bygga ett extrahus på tomten.