Hyra lägenhet i Stockholm

Äntligen är det dags för mig att packa alla mina saker för att flytta till Stockholm. Jag ska hyra lägenhet i Stockholm under en längre period på 4 år. Anledningen är att jag ska studera på en högskola i Stockholm, så det är ingen stor lägenhet jag ska hyra utan en etta med kokvrå som ligger i en studentbostad. Men bara grejen att få flytta hemifrån för första gången är ju helt underbart! Att få klara mig själv, få laga och äta den maten som JAG är sugen på, att få gå och lägga mig när jag vill utan att någon lägger sig i eller kommenterar. Jag längtar så jag håller på att dö efter min lägenhet, mitt krypin. Jag ska göra lägenheten jättesmart när det gäller förvaring och så ska jag köpa en begagnad loftsäng med skrivbord under där jag kan sitta med mina läxor. Såååå mysigt!

Tur att få lägenhet i Stockholm

Jag kan erkänna att jag var väldigt stressad över att behöva flytta till Stockholm, jag menar, jag är uppvuxen i en liten by i Värmland. Har aldrig bott annat än med mina föräldrar och mina syskon och är skitkass på att laga mat, eftersom jag aldrig har behövt det. Jag kan inte ens starta igång en tvättmaskin eller diskmaskin. Men det allra största stressmomentet var ”hur ska jag få tag på lägenhet!!??”. Alla vet att det praktiskt taget är en omöjlighet att få tag i lägenhet i Stockholm. Hur skulle lilla jag lyckas med det som få andra lyckas med, jag som inte har några kontakter eller vana att leta efter lägenheter. Men skam den som ger sig! Efter några månaders sökande så lyckades jag få tag i en kompis kompis kompis som var klar med sina studier och därför skulle flytta ifrån den lilla studentlägenheten. Jag var snabb att kontakta hyresvärden och när jag kunde bevisa att jag hade kommit in på skolan så fick jag lägenheten!! Nu börjar mitt nya liv!