Förebygg tillsammans med Fuktspärrteknik!

Idag ska vi prata om något som jag tror inte så jättemånga vet så mycket om. Därför är det extra roligt att ta hjälp av just Fuktspärrteknik, även kallade FST, som är experter på området. Vi ska nämligen prata fukt i källarväggar och försöka klargöra dels vad detta egentligen är men framför allt hur man hanterar och förebygger det. För som ni förstår så vill man givetvis undvika att få fukt i sina källarväggar hemma.

Optivent är själva ledordet i det här inlägget

För med Optivent kan man nämligen förebygga fukt och mögel i källaren och dess väggar. Först tänkte jag – kan man ens ventilera en källarvägg? Och självklart kan man det menar FST. Det går dessutom alldeles utmärkt att koppla ihop både golv och vägg till ett mekaniskt ventilerat system – allt för att undvika fukt i dina källarväggar. En viss mängd av fukt som finns i en källare kommer från oss människor. Utanför källaren däremot stöter man i stället på markfukt och man kan även få lokalt vattentryck mot själva källarväggen i form av ren och vattenströmningar. Det är med andra ord mycket som påverkar väggarna i din källare men givetvis finns det goda lösningar.

Med mekanisk undertrycksventilering av vägg så ser man till att man får en torr vägg. Detta hindrar fukt att komma in i rummet innanför och man använder detta för att motverka just fuktskador och mögel. Med Optivent driver man alltså ett system med en fläkt som väldigt energisnålt hjälper oss att hålla borta fukten och låta väggarna förbli torra. FST är som sagt experter på ämnet och det kan vara klokt att kontakta dem för en mer individuell bedömning vad som gäller för just din källare. Tvkea inte på att besöka deras hemsida och få bukt på fukt i dina källarväggar i tid!